za. jan 22nd, 2022

Zoals jullie in de mail hebben kunnen lezen in de mail hebben wij voorlopig een nieuwe voorzitter gevonden, Anton Cramer. Hierbij stelt hij zich aan jullie voor.

Even voorstellen.

Op 11 juli hebben het bestuur van WRZV De Boog en ik elkaar het jawoord gegeven om voorzitter te worden van deze mooie club. Ik stel me graag aan u voor.

Anton Cramer is de naam. Ik ben 68 jaar en geniet al een paar jaar van mijn pensioen. Ik doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind. Een van die zaken is bestuurlijk actief te zijn. Zo ben ik ook voorzitter van de Stichting Kinderboerderijen Zwolle en van de Zwolse afdeling van het NIVON, ofwel de Nederlandse natuur- en cultuurvrienden.

Daarnaast is schrijven een bezigheid waar ik niet genoeg van kan krijgen. Vorig jaar voltooide ik een boek over de grondlegger van De Boog, Joop van Ommen. Daarnaast schrijf ik al ruim tien jaar een column over mijn belevenissen op de tribune van PEC Zwolle. Aanvankelijk in weekblad De Peperbus en sinds een paar maanden bij RTV Focus, die toekomstige stadsomroep van Zwolle.
Alsof dat nog niet genoeg is besteed ik mijn tijd ook aan een grote moestuin en ben ik imker van een aantal bijenvolken in mijn achtertuin..

Voetbal en schrijven zijn toch wel mijn passie. Toen Joop van Ommen mij vroeg om na te denken over een mogelijk voorzitterschap, aarzelde ik. Niet vanwege De Boog, maar vanwege de tijd. Toch heb ik mijn hart gevolgd. Ooit interviewde ik de vorige voorzitters Bert Klaassen en Judith Overhein voor De Peperbus. Zij raakten mij met hun verhalen.

Iedereen moet kunnen voetballen, maar dan ook iederéén. Ook in een samenleving waar wij presteren voorop zetten. Maar niemand mag buiten de boot vallen en de buitenspelregel is er niet voor niets.

Met heel veel energie en plezier ga ik me de komende jaren inzetten voor De Boog. Iedereen telt mee en graag geef ik op mijn eigen wijze samen met het bestuur juist die mensen de komende tijd een duwtje in de rug.

Anton Cramer